Lemoniady od Koziej Zagrody to pyszne orzeźwiające napoje. Kojarzą się z latem, ale łatwo możemy je przerobić na rozgrzewającą, ziołowo-owocową herbatę, w sam raz na zimę.
Imbir to składnik, który chyba najbardziej kojarzy się z zimowym naparem. Odkryliśmy, że z dodatkiem jabłka oraz goździków idealnie komponuje się z lemoniadą głogową.
Oto lista składników i przepis:
Lemoniady wlewamy do garnka, obieramy imbir i kroimy na cienkie plasterki. Jabłko kroimy na cienkie plastry lub w kostkę, dosypujemy goździki i mieszamy wszystko razem. Podgrzewamy, aż nasz napar będzie gorący.
Kolejnym ciekawym połączeniem jest pachnąca świętami pomarańcza z dodatkiem rozmarynu w towarzystwie lemoniady lipowej. Warto dodać, że lipa ma silne właściwości rozgrzewające oraz łagodzi kaszel i ból gardła.
Składniki:
- 2 butelki lemoniady lipowej
- 1 pomarańcza
- Gałązka rozmarynu
Pomarańczę myjemy i parzymy we wrzątku, kroimy na plastry. Lemoniady wlewamy do garnka, dodajemy plasterki pomarańczy i gałązkę rozmarynu. Podgrzewamy do odpowiednio gorącej temperatury.
Trzecią propozycją jest Lemoniada Pani Gilowa z czarnym bzem. Jej słodko gorzki smak urozmaicamy cytryną i tymiankiem. Owoce czarnego bzu wzmacniają organizm i redukują gorączkę. Warto o nich pamiętać w tym zimowym czasie.
Składniki do naszej pysznej mikstury:
- 2 butelki lemoniady Pani Gilowa z czarnym bzem
- 1 cytryna
- Kilka gałązek świeżego tymianku
Cytrynę wyparzamy i kroimy w plasterki. Wlewamy lemoniadę do garnka, dodajemy cytrynę i tymianek. Podgrzewamy i voilà!
Expelohop
how to get prescribed viagra There may also be constipation or diarrhea as well as an increased need to urinate
whothpype
Monitor Closely 1 chloral hydrate and butorphanol both increase sedation buy cialis with paypal Especially the issue of the long- term consequences of FHA on CVD risk needs to be cleared to possibly minimize the risk of cardiovascular events in this group of women