Emilgrana - polski ser długodojrzewający - 200g
Opis
Polski odpowiednik włoskiego Parmezanu - długodojrzewający (minimum 12 miesięcy) twardy ser z niepasteryzowanego mleka krowiego.
- idealny do deski serów
- świetnie smakuje starty - posypany na pizzy i daniach z makaronem
- polecany jako składnik domowego pesto
Skład: Mleko niepasteryzowane, podpuszczka zwierzęca, sól. Substancja konserwująca: Lizozym z białka jaja kurzego. Zawartość tłuszczu w suchej masie min. 32%.
Masa netto: 200g
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze od +1 do 8 stopni C.
Producent: Emilgrana
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna: | 401 kcal / 1679 kJ |
tłuszcz ogółem: | 29,7 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 19,4 g |
węglowodany: | 1,4 g |
w tym cukry: | 0,4 g |
białko: | 32,1 g |
sól: | 1,2 g |