Jogurt naturalny Klimeko 9% - 330g
Opis
Jogurt naturalny Klimeko powstaje z mleka dotłuszczonego śmietanką, jest pasteryzowany i zaszczepiony kulturami bakterii mleczarskich, z dodatkiem bakterii L.casei.
- naturalnie gęsty
- wyjątkowo kremowy smak i konsystencja
- nie zawiera mleka w proszku i zagęstników
Skład: Mleko pasteryzowane, śmietanka pasteryzowana, żywe kultury bakterii jogurtowych, Lactobacillus paracasei subsp. paracasei (L.casei 01)
Masa netto: 330g
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze od +1 do 5 stopni C.
Producent: Klimeko
Wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
wartość energetyczna: | 109 kcal / 452 kJ |
tłuszcz ogółem: | 9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 5,8 g |
węglowodany: | 4 g |
w tym cukry: | 4 g |
białko: | 3 g |
sól: | 0,1* g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.