Sery łomnickie
Sery łomnickie wytwarzane są w Koziej Łące, we wsi Łomnica, niedaleko Jeleniej Góry. Są to sery podpuszczkowe, wytwarzane z niepasteryzowanego koziego mleka. Sery długodojrzewające są niezwykle zdrowe, ponieważ są bogate w białko, wapń oraz liczne witaminy. Warto zatem wprowadzić tego typu produkt do swojej diety.
W naszej ofercie znajdziesz różne odmiany serów łomnickich, które różnią się od siebie wiekiem. Oferujemy sery kilkudniowe, które charakteryzują się słonym i lekko kwaśnym smakiem oraz bardzo aromatyczne sery kilkumiesięczne. Wszystkie sery są naturalne i tworzone z najwyższej jakości składników.
Jak podawać sery łomnickie?
Sery łomnickie doskonale smakują podawane na pieczywie, np. kanapkach czy tostach. Świetnie komponują się również z warzywami oraz mięsem. Sery dojrzewające można dodawać także do licznych sałatek. Świetnie prezentują się również jako element deski serów w towarzystwie owoców i warzyw.
W naszym sklepie proponujemy sery z dodatkami np. bazylią, czarnuszką lub kozieradką. Oferujemy także sery łomnickie wytwarzane z mleka krowiego. Sery łomnickie są wpisane na Listę Produktów Tradycyjnych. Są także laureatami wielu prestiżowych nagród. Zapraszamy do skorzystania z naszej oferty. W razie pytań i wątpliwości służymy pomocą!
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.